fredag 29 januari 2016

Bokcirkelträff No. 6

I måndags så kom Alice, Anna, Elsa och Carolina (ny sen i höstas) hem till mig för vår sjätte bokcirkelträff. Matilda är ju i Kenya och Tella i USA, men vi andra hade trevligt ändå!

Vi hade läst Odinsbarn av Siri Pettersen. På Adlibris är den beskriven såhär: "Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen. Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa.Hirka är femton vintrar gammal när hon får veta att hon är ett odinsbarn ett svanslöst odjur från en annan värld som sprider röta omkring sig. Hela hennes tillvaro ställs på ända. Hon är föraktad, fruktad och jagad, och någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Men det finns värre saker än odinsbarn, och Hirka är inte den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna ..."


Vi tyckte om storyn och miljöbeskrivningarna. Det fanns också många spännande karaktärer, som fler av oss tyckte mycket om. Något som vill inte tyckte lika mycket om var språket. Fler av oss hade inte hängt med i olika delar av handlingen och någon trodde att det berodde på för många onödiga ord. Vi gav den i alla fall 3,5 av 5 i betyg och pratade länge om t.ex. hur vi föreställde oss Rime och vad som skulle hända i andra boken (dvs, jag hade redan läst tvåan och fick snällt hålla tyst medan de andra spekulerade livligt). 

Till fikan hade jag skapat den här: 


Vad är detta för något, undrar kanske ni då? Det är en glasstårta bestående av glass inklädd i chokladkräm, jättegott! Jag vet att den ser äcklig ut, men det är min tolkning av bokens framsida och en avhuggen svans ska inte se trevlig ut. 

Vår omröstning om vilken bok vi ska läsa till nästa gång var mycket spännande. Vi hade många olika förslag och minst lika många åsikter. Tillslut så gick rösterna till Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. 

 /Josefin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar