söndag 10 maj 2015

Bokcirkeln träff No.3

Hej finisar! Hoppas allt är bra med er, och att ni kämpar på in i det sista i skolan :)

Igår hade vi vår tredje träff i vår mysiga bokcirkel, bestående av jag, Josefin, Anna, Alice, Tella och (ny medlem!) Elsa. Tills träffen hade vi läst boken Cinder av Marissa Meyer (som alltså är en framtidsvision av den klassiska sagan Askungen). Boken är del av en trilogi, och de andra böckerna är också inspirerad av en viss saga.Såhär står det på Bonnierförlaget Mix hemsida, om boken:
Cinder - en cyborg med elak styvmor och mystiskt förflutet. Nu står hon i centrum för en intergalaktisk maktkamp.
Cinder är 17 år och Nya Beijings bästa mekaniker. Som cyborg har hon inga rättigheter, och hennes styvmor lägger beslag på allt hon tjänar. En dag dyker prins Kai upp vid Cinders marknadsstånd. Den omsvärmade prinsen har ett uppdrag åt henne - och snart är de båda indragna i den onda Måndrottningens intriger. Samtidigt härjar en dödlig pest på Jorden. Cyborger som utses till försökskaniner har ingen chans att överleva … 

Såhär såg fikat ut! Denna gång var vi hemma hos Tella. 

Josefin hade köpt godis som var kopplat till boken. 

Vi hade lite skilda åsikter kring vissa delar av boken, men framförallt hade vi positiva känslor om den. Positiva saker om den sa vi bl.a. var att den var spännande, var en "retelling" av en klassisk saga och att den gav perspektiv på vad resten av världen hade för roll i dystopin. Negativa saker om den var bl.a. att den var könsnormativ och det var särskilt komplexa karaktärer.
Vi gav den 3,5 av 5 skiftnycklar (vi anpassar graderingsföremålen efter varje bok)!


Vi skulle rekommendera den till er som tycker om ungdomsromaner med en touch av science-fiction, dystopi och kärlek.
Kolla vilken fin fanart det finns kring boken! Cred.


Efter en spännande omröstning valde vi att till nästa träff läsa The guernsey literary and potato peel pie society Mary Ann Shaffer och Annie Barrows. Den är en historisk roman som utspelar sig under andra världskriget, och vi får följa olika personer genom brevväxling och liknande. Det var Josefin som tog upp förslaget om boken, och den verkar väldigt mysig och bra!

Många kramar från er Matilda. 

2 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt att vi fick följa med på bokcirkel igen! Jag bokcirklar ju, som jag redan nämnt, bara med mig själv men då behöver jag inte vara oense med någon om betyg i alla fall. Eller ja, ibland är man ju lite kluven förstås. :)
  Jag älskade "Cinder" och även andra delen "Scarlet"! Är väldigt förtjust i retellings har jag märkt. :) Och annat som ger sagokänsla också, och äventyr. :) Har förresten även läst er nästa bokcirkelbok, fast på svenska. Gillade den skarpt så jag hoppas att ni får trevlig läsning! :)
  Ha det bra! Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det låter som en prima idé! :)

   Åh, vad kul! Då får jag läsa Scarlet också!
   Vad kul att du läst den också, blir taggad på att läsa den nu :D
   Ha det superbra! Stor kram från Matilda

   Radera