tisdag 3 juni 2014

Matilda babblar på…

Hej!
Snart har jag läst ut "Min mormor hälsar och säger förlåt" av Fredrik Backman, som jag fick i namnsdagspresent. Den. Är. Underbar. Boken är väldigt rolig och jag älskar huvudkaraktären Elsa som är ännu mera underbar. Hon är sju år (nästan 8!) och "annorlunda". Elsas mormor är Elsas enda, och bästa, vän. Elsa är dessutom ett stort Harry Potter fan och bär ofta sin Gryffindorhalsduk. I alla fall, en väldigt härlig bok om hur det är att vara barn, om döden och om sorg, också fina relationer och härliga resonemang och diskussioner från Elsa och hennes mormors sida. Fredrik Backman väver väldigt snyggt in allvarsamhet och lekfullhet, och han väver in många olika trådar i historien till samma som lämnar mig en stor "aha" upplevelse. Eller kanske mer "nää, oj, wow, den här boken är sååå bra", om jag ska vara ärlig.
Och jag fick äntligen Fangirl av Rainbow Rowell från biblioteket! Så fort Johanna (från boksystrar.blogg.se) har fått tag i sin kopia av Fangirl ska vi börja med vår "bok-diskussion-tillsammans". Det ska bli väldigt kul :) Vi ska alltså läsa boken "styckvis" och sedan träffas och diskutera den, och sedan lägga ut våra diskussioner och tankar på vardera bloggar.

Till min förvåning var Fangirl rätt lång, 433 sidor! Men den är säkert bra, Eleanor & Park av samma författare var väldigt bra och dessutom är det kul att en författare skriver om något som är aktuellt för måna tonåringar världen över: fangirling, fanfictions och allt det där. Jag har en känsla att jag kommer känna igen mig i många av bokens situationer…
Hoppas ni alla har det bra och att ni har det härligt nu de sista veckorna innan lov/semester!
Jag tänkte skriva ett inlägg om boktips inför sommaren, om ni vill det?
Väldigt många kramar från Matilda

Ps: Ursäkta för mitt lite röriga inlägg! Kram!

4 kommentarer:

 1. Jag är så himla sugen på att läsa Fangirl!! :D Måste få tag i den snarast möjligt verkligen.

  SvaraRadera
 2. Jag med! Det ska verkligen bli jättekul :)
  Kram Matilda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så kul att ni (mina favorit bokbloggare) läser en bok tillsammans och ska skriva om det på era bloggar. :) Kram!

   Radera
  2. Vilken ära att vi är en av dina favorit-bokbloggare, nu blir jag jätteglad! Du får tacka Johanna att hon ville göra detta "bokprat" med mig :D
   Många kramar från Matilda

   Radera