onsdag 27 augusti 2014

Summer summary

I början på sommaren gjorde Matilda en lista på allt hon skulle läsa under lovet, jag hade ingen lista och gjorde därför inget sånt inlägg. Under sommaren har jag deltagit i en utbyte och då haft en amerikansk gäst hos mig i 2,5 veckor,  vi hade program varje dag och nästan ingen tid att läsa. Nu har jag nyligen kommit hem från en vecka av paddling i Dalsland med en konfirmandgrupp, inte heller då fanns tid till läsning. Innan dessa aktiviteter har jag dock varit i Portugal och även hängt på mitt sommarställe och tur nog fanns där tid att läsa, så några böcker har jag hunnit med. Detta är min lista över böcker lästa sommaren 2014:


så här fint var det i Portugal

Rivers of London av Ben Aaronovitch
Har redan skrivit om denna här och här. Rivers of London läste jag i solstolen vid poolen i Portugal och jag har definitivt tänkt att recensera den, har många tankar kring boken jag vill dela med mig av.

Francessa av Melinda Machetta
En kort ungdomsbok som utspelar sig i en av storstäderna i Australien (kommer ej ihåg vilken). Jag läste Francessa på två dagar, det var en mysig och lite sorglig bok. Den tar upp depression, ensamhet och hur det är att ha problem både hemma och i skolan. Då jag inte har upplevt något liknande själv vet jag inte om det hela presenteras på ett trovärdigt sätt, men jag tyckte boken var mycket fin och givande. Som sagt, väldigt kort, men den fick mig ändå att fundera mycket. En bok jag rekommendera att man läser om man bara har en lite stund över eller behöver något att göra på t.ex. en lång bussresa.


Harry Potter and the Order of the Phoenix av J.K. Rowling
Har läst de andra Potter-böckerna under våren, då jag försöker ta mig igenom hela serien en tredje gång. Harry Potter and the Order of the Phoenix (fenixorden på svenska) är del fem i serien och jag älskar den här så mycket på grund av längden. Den kan kanske kännas seg för de som inte är van vid längre böcker, men jag älskar hur Rowling låter allt få plats och utvecklar massa side storys och liknande.


Kazans stjärna av Eva Ibbotson
Jag älskar den här boken så mycket, en av mina absoluta favoriter. Den handlar om hittebarnet Annika som bor i Wien under början av 1900-talet. Boken hittade jag på biblioteket på mitt sommarställe för flera år sedan, jag har inte sett eller läst om den någon annan stans, men  nästan varje sommar lånar jag den igen och läser om den. Över sommaren hinner jag ibland, konstigt nog, glömma bort Kazans stjärna. Sen kommer jag till sommarstället, inser att jag måste låna boken, läser den och förstår inte hur jag någonsin kunde glömma en sån bra bok.Jane Eyre av Charlotte Brontë
Läser fortfarande Jane Eyre, men vill ändå ha med den på listan. Älskar boken, men den är verkligen jättesvår, har läst den under de tre senaste veckorna och ändå bara kommit hundra sidor. Jag tycker om utmaning när jag läser, men samtidigt blir det lite jobbigt. Eftersom den tar så lång tid så känns det som att jag inte läser någonting alls, även om jag kämpar på. Även om det kommer kännas så skönt när jag faktiskt har avslutat boken tror jag ska ta en lite paus från den, läsa något lättläst och få tillbaka energin!


Smaragdernas bok av John Stephens
Smaragdernas bok är del ett i en serie som heter "De tre skrifterna", min lillebror läste den i början av sommaren och älskade den. Det är en fantasyserie som handlar om tre barn som ska rädda världen med hjälp av tre olika böcker. I första delen upptäcker de att magins värld finns och hittar även smaragdernas bok. Efter mycket tjatande från lillebrors sida så läste jag Smaragdernas Bok och tyckte väl att den var okej. Hade gärna velat att han gästbloggar en recension av boken, får hoppas att vi lyckas få till det :)
Tänkte också att jag kunde bjuda på en selfie från hängmattan där jag låg en av de varmaste veckorna och bara läste.


/Josefin
2 kommentarer:

 1. Åh, Harry Potter and the Order of the Phoenix! Min favorit av Harry-böckerna. Just för att man får reda på så mycket. Funderar allvarlig på att läsa om serien från början. Det var några år sedan nu. Och de är ju sååååå bra!!!

  Jag läste Jane Eyre när jag pluggade engelska på universitetet och minns den som jättebra. :) Borde läsa om den också faktiskt. Klassiker kan man inte läsa för många gånger. ;) Låter som en lysande idé att lägga ifrån dig den ett tag om det känns tungläst. Det kanske bara är tillfälligt och efter pausen kan det gå hur smidigt som helst.

  Jag har också Smaragdernas bok hemma någonstans men har inte läst den. Får se om jag tycker som du eller som din bror!

  Ha det bäst! Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att du inte kommer ångra dig om du läser om serie! Man upptäcker nya saker varje gång och det är verkligen underbart att dyka tillbaka ner i Harrys värld.

   Vad bra att du gillade den, det ger mig lite pepp att fortsätta på den (efter en paus då) :D

   Kram!

   Radera