onsdag 7 januari 2015

Böcker jag ser fram emot 2015

Nytt år = nya böcker!
Jag har spanat in lite vilka böcker som kommer ut i år och satt ihop en lista av böcker som intresserar mig.

Svenska

Fangirl av Rainbow Rowell
Läste fangirl på engelska i höstas och ÄLSKADE DEN! Därför är jag väldigt glad över att den nu kommer på svenska, kanske läser den då för att han en bra ursäkt att läsa den igen.
Den handlar om en tjej som går första året på college. Hon är väldigt inåtvänd och har svårt för att socialisera, istället flyr hon in i världen av fandoms på internet och ägnar all sin fritid åt att skriva fanfiction.

Livet enligt Fikry av Gabrielle Zevin
Handlar om en man som äger en bokaffär och jag behövde inte läsa mer än så för att vara helt såld. Böcker som handlar om bokälskare eller böcker på andra sätt är min favorittyp av böcker. Den kom ut förra året, men på engelska, och jag hoppas att den får stort genomslag nu när den också kommer på svenska.


Systrars Öde av Jessica Spotswood

Tredje delen i serien om systrarna Cahill. Har läst de två första böckerna (Farlig förmåga och Stjärnmärkt) på svenska och väntar därför med spänning på översättningen till sista delen. Ska släppas 21 januari.Engelska


Red Queen av Victoria Aveyard
Från goodreads: "The poverty stricken Reds are commoners, living under the rule of the Silvers, elite warriors with god-like powers.
To Mare Barrow, a 17-year-old Red girl from The Stilts, it looks like nothing will ever change.
Mare finds herself working in the Silver Palace, at the centre of
those she hates the most. She quickly discovers that, despite her red blood, she possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy Silver control.
But power is a dangerous game. And in this world divided by blood, who will win?"

Låter spännande och har redan sett massa som pratar om denna, kan bli en ny hitserie. 


The way we bared our souls av Willa Strayhorn
En bok om Fem ungdomar sitter runt lägerelden en kväll. En med MS, en som är före-detta barnsoldat, en som inte kan känna fysisk smärta, en som är fast i droger och en som just förlorat sin flickvän. När de vaknar morgonen efter har de bytt plågor med varandra.           
Låter som en spännande och annorlunda bok, tycker också att framsidan är superhäftig. Vet att man inte borde döma böcker efter deras utseende, men jag blir bara så dragen till vissa framsidor.  

Because you'll never meet me av Leah Thomas
Om en omöjlig vänskap. Den ena är allergisk mot elektricitet, den andra lever med pacemaker, trots detta är de bästa vänner. De lever dock på olika sidor av världen och kommer aldrig kunna träffas.
Jag känner redan hur jag shippar de här två personerna, utan att ens ha läst boken, de är ju typ som ying och yang. Och att jag redan är så dragen till boken på bara några meningar ser jag som ett bra tecken. Älskar även framsidan!
Lock & Mori av Heather Petty
(inget omslag än). En ny historia om Sherlock Holmes och Moriarty, som ungdomar i dagens London. Står inte så mycket om den än, men efter min kärlek till BBCs tv-serie Sherlock blir jag väldigt sugen på den här.


Vilka böcker ser ni fram emot i år? Tipsa mig gärna!

/Josefin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar