söndag 17 augusti 2014

An abundance of Katherines av John Green

Hej fina läsare! Min fina kompis Maja (har en jättefin blogg) från Blekinge har vart här och besökt mig, så jag har inte kunnat blogga, men nu så! Här får ni en recension:An abundance of Katherines av John Green
Antal sidor: 213
Utgivningsår: 2006
Språk: Engelska

Colin har varit ihop med 19 Katherines. Han blev dumpad av alla, men han är otroligt smart, och ska försöka hitta en formel på hela situationen. Colins underbara vän Hassan bestämmer sig för att Colin är alltför tråkig och ledsen när Katherine den 19 dumpat honom, så de åker på en roadtrip. De hamnar i den lilla staden Gutshot, där de träffar tanter i stråhattar, killar i tajta jeans, fluffiga hundar, arga grisar och tampongsnören.

Jag älskar Colins kompis Hassan, han är så himla rolig, och jag skrattade massvis. Dessutom är det positivt att han är muslim också, för vi behöver verkligen mer mångfald i böcker. (Har ni tänkt på hur sällan det är en icke-kristen, icke-vit och icke-heterosexuell i huvudrollen på en bok?)
Jag tyckte att boken var rolig, smart och härlig. I boken blandas roliga skämt, men också allvarliga tankar och åsikter om att göra skillnad, att bli ihåg-kommen och om kärlek.
Vissa kärlekshistorier kan jag tycka är rätt så förutsebara, men den här var full av små överraskningar och upptäckter som jag tyckte om, och som höll boken vid liv.
John Green är en otroligt duktig författare enligt mig, och än så länge har jag läst tre av hans böcker. Jag ser fram emot att läsa Paper Towns och Will Grayson, Will Grayson (som han skrivit med David Levithan).

Den här boken är till för dig som vill läsa en romantisk, smart och finurlig bok. Av mig får den 4/5!

På torsdag börjar både Josefin och jag våra gymnasium, men vi ska försöka uppdatera även om skolan är med i bilden igen!
Hoppas ni alla har/har haft ett superhärligt sommarlov :)
Psst: Tänk bara på att istället för att fråga vad man gjort i sommar,  fråga vad man ser fram emot i höst, för alla har inte samma möjligheter och det kan vara jobbigt att berätta när alla andra har vart i exotiska länder. Så att alla kan känna sig välkomnade till skolan!
Många kramar från er Matilda

2 kommentarer:

 1. Du är så klok, Matilda! Jättefint avslut på detta inlägg och du har så rätt. Jättekul för dem som har gjort exotiska saker hela sommaren, men det gör dem ju inte till bättre personer än de som har varit hemma hela sommaren. Själv har jag suttit på ändan i kökssoffan och rest till de mest fantastiska platser! :) Och det är väl ungefär det jag ser fram emot i höst också. Läsa böcker!! Och så är det ju så himla mysigt med tända ljus ...
  Ser även fram emot fler kloka tankar från er här på bloggen i höst!!!
  Kramar i massor från Gabriella

  SvaraRadera
 2. Hej Gabriella! Tack så jättemycket! Det låter som du har haft en härlig sommar! :D Jag med! Hösten är en utmärkt tid för att läsa massa böcker och ha fina ljus runt om kring en :)
  Du förstår inte hur glad jag blev av din kommentar, TACK fina du! Och stort tack för att du läser vår blogg!
  Ännu flera kramar från Matilda <3

  SvaraRadera