tisdag 30 december 2014

Bokkram's christmas challenge dag 6 (Josefin)

Böckerna du fick i julklapp, om du fick några, annars de du önskade dig


Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman
Denna fick jag av Johanna för att hon läste den, älskade den och nu hoppas att det ska bli samma för mig. Det är alltid lika fint att få en bok som någon väljer ut speciellt för dig, något som man själv har läst och vill dela med sig av.
Har hört mycket bra om Backman och Min mormor..., så det ska bli kul att se vad jag tycker! Läser väldigt sällan "vuxenböcker", men det är bra att variera sig lite ;)Rävsång av Christin Ljungqvist
Baksidan:  "När Finns pappa dör tar det liksom stopp i Finn, och han flyr till andra sidan jorden, utan att säga ett ord till någon. Ett och ett halvt år senare känner han sig klar, och återvänder hem. Men därhemma står soffan kvar där den stod, soffan där farsan låg. Och Finns huvudvärk bultar, och tv:n sätter på sig själv, och ibland när Finns mamma pratar låter hon precis som farsan. I lägenheter under har en ung tjej flyttat in, med en skata tatuerad på armen och en dragningskraft som får Finn mållös.
I Christin Ljunqvists tredje roman får vi följa Finn, som vill prata om allt, men inte med vem som helst. Och Hanna, som ser sådant som andra inte ser, och mer än hon själv skulle önska. Rävsång är en fristående uppföljare till Kaninhjärta och Fågelbarn."
Jag har inte läst de andra böckerna i serien och inte hört talas om dem heller, vilket betyder att jag inte har några förväntningar alls, spännande! 


Rädda mig inte av Tahereh Mafi
Stod på min önskelista, för jag läste Rör mig inte, series första bok, i våras och tyckte om den. Den var väldigt speciell, men det var roligt att läsa något annorlunda. Nu hoppas jag på en lika bra uppföljning och att få vet mer om Juliette. Behöver dock skumma mig ingen Rör mig inte innan jag läser denna, för jag kommer inte riktigt ihåg hur den slutade.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar