söndag 22 mars 2015

Vi har en bokcirkel!

Idag hade jag och Matilda första träffen med vår bokcirkel. En gemensam vän frågade i februari om vi hade lust att vara med i en bokcirkel hon tänkte starta och såklart sa vi ja! Vi är fem stycken (Alice, Anna, jag, Matilda och Tella) som alla känner varandra, mer eller mindre, sedan tidigare.

Inför träffen hade vi läst 8 saker du aldrig skulle våga av Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg. (Handling finns på bokens goodreadssida)

Vi började med att fixa fram fika i Annas mysiga vardagsrum. Alice hade bakat tematiska cupcakes, som vi andra var mycket imponerade av.


6 cupcakes som bildar bokens titel. 8 cupcakes med en utmaning på varje (ni som har läst boken kan ju försöka gissa vilken cupcake som representerar vilken utmaning). 1 extra, för att alla skulle få tre cupcakes var.
Till själva bokcirklandet hade vi inte förberett några frågor, men det gick bra ändå. Någon av oss sa en grej de hade tänkt på under läsandet och så kunde diskussionen fortsätta utifrån det. Tror vi pratade om boken någonstans mellan en halvtimme och en timme.

Bokcirkeln har sin alldeles egna anteckningsbok också. I boken skrev vi ner vårt betyg och en sammanfattning av vad vi tyckte.


 Till nästa gång ska vi läsa We Were Liars av E. Lockheart. Det beslutet togs efter en spännande omröstning med bokförslag från alla.

Att bokcirkla var superkul och jag hoppas verkligen att vi lyckas hålla igång vår lilla bokklubb ett tag nu. Jag rekommenderar alla där ute att försöka dra ihop några kompisar eller prata med biblioteket i staden ni bor för att få till en plats där ni kan diskutera böcker ni har läst. Jätterolig och givande grej att göra!

Kram Josefin 3 kommentarer:

 1. Åh, vad mysigt det låter!!!! Och vilken duktig cupcakebagare! Jag skulle jättegärna samla ihop några kompisar och ha bokcirkel med spännande fika, men det finns två saker som tyvärr förhindrar det. Folk har inte tid eller så läser de helt enkelt inte (ja, jag har sådana kompisar!!!). Dessutom är jag dålig på att förklara varför jag gillade en bok och jag analyserar typ aldrig det jag läser. Så jag får nog nöja mig med att ha bokcirkel med mig själv och njuta av att läsa om er bokcirkel. :) Hoppas att ni fortsätter med den!

  Och till Matilda: Hoppas att det går bra med Kenya! Första steget på vägen mot att förändra världen. :) Jag hoppas att du lyckas!!!!

  Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Gabriella! Du ska veta att dina kommentarer gör oss så glada :D
   Stora kramar från Matilda
   PS: tycker också det kan vara lite svårt att analysera böcker jag läst, men ibland kan man få lite hjälp på traven när man då diskuterar boken med andra :) Kram

   Radera
 2. Det var så mysigt <3
  Har också flera kompisar som knappt läser. Så tråkigt när man inte kan prata böcker med dem :(
  Håller med om att det är svårt att analysera det man läser, men enda sättet att bli bättre på det är ju att försöka! Jag upplever ofta att jag kommer ihåg boken mer och uppskattar den bättre om jag tar mig lite tid till att fundera på vad jag har läst :) Bokcirkeln med sig själv är också mysigt. Att fundera kring boken över en kopp te räcker gott och väl ibland!

  Kram Josefin

  SvaraRadera