onsdag 16 juli 2014

Corduroy

I förra inlägget visade jag en bild på en tröja med tryck från en bok jag läste som liten och idag hittade jag boken i bokhyllan.

Såhär ser den ut:
Boken är på engelska och då jag inte kunde engelska som liten måste mina föräldrar ha översatt den varje gång de läste den för mig. Yay för mina föräldrar!
Corduroy är skriven och tecknad av Don Freeman. Den handlar om en nallebjörn som bor i ett shoppingcenter. Det är en kort bilderbok med lite text, men så underbart gulligt. Tydligen finns det också en uppföljare som heter "A Pocket For Corduroy". Författaren dog 1978, så boken är självklart gammal, men den känns inte gammalmodig eller passé.
Boken passar kanske inte målgruppen för den här boken, men jag tyckte det var roligt att läsa om den och få en liten flashback till min barndom. Jag trivs hyfsat bra med att vara 16 år, dock längtar jag ofta tillbaka till åren som barn och därför tycker jag att saker som denna boken är jätteviktiga delar i mitt liv.  


Såhär fin är boken på insidan:


/Josefin 

1 kommentar:

  1. Haha nu får jag också flashbacks! Min mamma brukade läsa den högt för mig och mina syskon på Svenska (den heter Lisa och den lilla björnen Manchester på Svenska) och det är en av hennes favoritböcker och hon ville alltid läsa den för oss och varje gåbg hon gjorde det var det jättemysigt. Jag älskar den! Jag ska nog gå och be henne läsa den för mig nu...

    SvaraRadera